تحقیق تولید آسفالت در کارگاه
تولید آسفالت در کارگاه
فهرست مطالب
تولید آسفالت در کارگاه ۱
کارگاه تهیه آسفالت ۱
کارخانههای آسفالت متناوب ۴
مخازن سرد مصالح سنگی ۴
خشککننده مصالح ۵
غبارگیر ۶
مخازن گرم مصالح سنگی ۷
مخلوطکن ۸
کارخانههای آسفالت مداوم ۹
کالیبراسیون کارخانه آسفالت مداوم ۱۱
کالیبراسیون کارخانه آسفالت مداوم ۱۲
کالیبراسیون کارخانه آسفالت مداوم ۱۳
محاسبه اندازه دریچههای مخازن مصالح گرم و فیلر ۱۹
محاسبه تناژ کارخانه: ۲۰
فرمول کارگاه ۲۱
حدود مجاز فرمول کارگاه ۲۸
در این قسمت چگونگی تهیه بتن آسفالتی در کارگاه مورد بررسی واقع میشود.
در مراحل اولیه پیدایش آسفالت، اکثراً آسفالت را در پاتیلهای بزرگ تهیه میکردند و طرز تهیه آسفالت در آن زمانها به این طریق بود که مصالح سرند شده را در پاتیل فلزی ریخته و زیر آن را به کمک یک فارسونکا (مشعل) حرارت میدادند و هنگامی که مصالح به اندازه کافی گرم میشدند، قیر مذاب و گرم شده را تا به آن اضافه مینمودند و خوب مخلوط کرده و سپس در سطح راه پخش مینمودند. این روش ابتدایی که در آن عوامل متشکله آسفالت غالباً کم و زیاد میشدند، امروز تقریباً منسوخ شده و در موارد معدودی جهت تهیه آسفالت در حجم کم والاالخصوص برای تهیه آسفالت ایزولاسیون بام ساختمانها بکار گرفته میشود.
با توسعه صنایع، به تدریج وسایل و ماشینآلات بهتری در اختیار راهسازان قرار داده شد، تا جایی که امروزه انواع کارخانههای آسفالت مداوم و متناوب به صورت نیمه اتوماتیک، اتوماتیک و حتی کارخانههای آسفالت مجهز به کامپیوتر به بازار عرضه شده است.
بیشبهه عرضه کارخانههای آسفالت با ظرفیت زیاد، مهمترین و بالاترین امکان را به پیمانکاران داده است تا بهترین راندمان را از ماشینآلات پخش آسفالت به دست آورند. امروزه کارخانههایی با تولید متجاوز از ۲۵۰ تن آسفالت در ساعت نیز در اختیار صنایع راهسازی قرار دارد.
کارگاه تهیه آسفالت
هر کارگاه آسفالت مشتمل بر واحدهایی است که به یکدیگر وابستگی داشته، به نحوی که راندمان تولید آسفالت کارگاه بستگی تام به عملکرد این واحدها که ذیلاً بهطور مختصر تشریح میشوند، دارد:
واحد تولید نیرو واحد سنگشکن مخازن قیرکارخانه آسفالت
عوامل فوق ارکان اصلی تولید آسفالت محسوب شده و سایر عوامل از جمله وسایل پخش، وسایل حمل و نقل در درجه دوم اهمیت قرار میگیرند.
معمولاً در هر کارگاه آسفالت یک واحد تولید نیرو (برق) وجود دارد که قدرت آن با توجه به مصرف دستگاههای موجود در کارگاه انتخاب میگردد. اکثراً بیش از یک ژنراتور در این واحد نصب میشود که جوابگوی مصارف مختلف از جمله روشنایی کارگاه و مصرف دستگاههای مختلف باشد...